Beste reistijd naar Oman

De meest ideale periode voor een vakantie naar Oman? Ben je van plan om een vakantie naar Oman te boeken? Dan kun je dit het beste doen in een bepaalde periode van het jaar. Dan heb je namelijk de meeste kans op een schitterende vakantie. De periode november tot en met ongeveer half april, is de beste periode om een bezoek te brengen aan Oman.

De winter is de beste periode om op vakantie naar Oman te gaan

kamelentochtjesTijdens de winter is het ongeveer maximaal 30 graden in Oman. Een prima temperatuur om een bezoek te brengen aan Oman. De zomerperiode in Oman is het namelijk erg heet. De zomerperiode in Oman loopt van april tot oktober.

De maanden juli, augustus en september zijn ook niet heel gunstig, aangezien het in die periode minder zonnig is in Oman. Dit heeft alles te maken met het moessonseizoen in buurland Jemen.

Je reis naar Oman boeken tijdens de overgang van winter naar zomer

Ga je op vakantie naar Oman, dan kun je dus het beste je trip boeken tussen november en half april in. De overgang van de winterperiode naar de zomerperiode is de meest gunstige periode. Dan valt er namelijk weinig regen in Oman.

Zeker wanneer je van plan bent om een zonvakantie te boeken naar Oman, kun je het beste in deze tijd van het jaar gaan. De zomermaanden zijn zeker niet aan te raden. Het kan dan 40 graden of hoger worden in Oman. Die hitte kun je jezelf beter besparen, omdat deze temperatuur in Oman dan als een hete oven aanvoelt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail