Bezienswaardigheden Oman

Masqat

De drie steden, de liefdelijke bijnaam van de Muscatse wijken Masqat, Ruwi en Mutrah. Hoewel iedere wijk zijn eigen bijzonderheden heeft, is Masqat toch wel de meest aantrekkelijk, met onder andere het koninklijk paleis en de haven.

De Grote Moskee

Een stukje historie kan je vinden rond de forten aan de baai van Masqat, Al Jalali, Mutrah en Al Mirani, die de toegang tot Masqat bewaken. Ook kan je in Masqat enkele indrukwekkende musea vinden, met het Natural History Museum als absoluut hoogtepunt. Ook de Grote Moskee is een uiterst indrukwekkend bouwwerk.

Het Fort van Jabrin

Het fort van Jabrin wordt wel gezien als het mooiste fort van Oman, en ligt ongeveer 50 kilometer ten westen van Nizwa. Een mooi voorbeeld van authentieke architectuur, waar Oman in het verleden om bekend stond. Het fort bestaat uit steen en klei, en is rechthoekig.

Wadi Bani Khaled

De Wadi werd recentelijk ontsloten door de nieuwe asfaltweg, maar was vroeger alleen toegankelijk via een kiezelpad. De Wadi, die nagenoeg het hele jaar water bevat, biedt een weelderige natuur met palmbomen, water en de meest prachtige bloemen.

Ras Al Jinz

oman362Ras Al Jinz is voor veel toeristen toch wel één van de hoofredenen voor een bezoek aan Oman. Mooie stranden in het noordoosten van Oman, omgeven door kliffen, en de plek waar jaarlijks de bedreigde groene schildpadden hun eieren komen leggen. Het is een beschermd natuurgebied, met zeer strenge voorschriften.
Musea

Het Nationaal Museum van Oman biedt een grote collectie koper, zilveren sieraden en Omani schepen. Het museum is opgedeeld als het ware in verschillende tentoonstellingen, met o.a. eigendommen van de heersers van Zanzibar en de oude dynastie Al Busaidi. Het pronkstuk is de brief die de profeet Mohammed ooit stuurde aan de heersers van Oman over het verspreiden van de Islam.

Een erg mooi museum is ook het zogenoemde “huis van Al Zubair”, het Bait Al Zubair museum. Hier is de privécollectie van onder andere kostuums, wapens en huishoudeijke voorwerpen van de familie te zien, en diverse wisselende tentoonstellingen. Uniek zijn de replica van een Soek, een irrigatiesysteem, en het Omanitische dorp.

Het Sohar kasteel museum, in Sohar, is een fort uit het jaar 179, dat is de 15e eeuw werd omgebouwd tot een kasteel. Het museum laat bezoekers de ontwikkeling van Sohar zien tot een handelsstad.

Video van het Fort van Jabrin

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail