Cultuur in Oman

De Omani stammen voor een groot deel van Arabische stammen zoals de Azd die van oorsprong uit Jemen stammen, de Nizary uit de regio Nadjd in Saoudi Arabië, de Bani Hinawi die veelal aan de kust woonachtig zijn, en de Bedoeïnen van de Bani Ghafiri stam.

Een echte smeltkroes van culturen, temeer door de eeuwenlange uitwisseling met andere delen van het Midden-Oosten en Afrika. algemeen-man2Maar ook emigranten uit het Europa, Amerika en Australië hebben bijgedragen aan de verscheidenheid aan nationaliteiten en cultuur in Oman.

De Omani zijn gastvriendelijk van nature en erg vriendelijk, iets wat je zeker zult bemerken tijdens je vakantie in dit mooie land. Deel van de cultuur is het geloof, wat voor de Omani erg belangrijk is. Het overgrote deel, 75%, is moslim, terwijl ongeveer 25% hindoe is.

Binnen de moslimgemeenschap valt te verdelen in ongeveer 75% Ibadiet en 25% Soenniet. Daarbij valt op te merken, dat Oman het enige land is ter wereld, waar de Ibadieten een meerderheid vormen. Een bevolkingsgroep die als tolerant en gematigd moslim bekend staat, iets wat bijvoorbeeld in de kleding terug te zien is.algemeen-vrouwen-handwerk

Vrouwen dragen meestal lange jurken met een broek daaronder en een hoofddoek. Handen en gezicht zijn meestal gewoon zichtbaar. De mannen dragen als hoofddeksel een tulband en witte gewaden.

Hoewel er zeker binnen de Omani ook een groep is, die zich modern kleden, wordt het enorm gewaardeerd als toeristen zich aan de kleding aanpassen, en zeker als niet zomaar iedereen gefotografeerd wordt. Vraag dit, als je van personen een foto wilt maken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail