Oman Geld & Prijzen

Het dagelijkse leven is in Oman over het algemeen voordeliger dan in Nederland. Daarbij zijn er ook in Oman goedkopere seizoenen en duurdere seizoenen. Bijvoorbeeld tijdens de Ramadan, zijn de hotelprijzen soms tot wel 75% lager dan gebruikelijk.

Denk er wel aan als je tijdens deze relatief goedkope periode naar Oman reist, dat eten en drinken in het openbaar verboden is, en er geen entertainment is. Voedsel is in vergelijking met Nederland erg goedkoop. Zo kan je in Oman uitstekend eten voor ongeveer 10 tot 18 Euro.

Drinken heeft ongeveer hetzelfde prijsniveau als Nederland. Koffie ongeveer 2 Euro, bier 3 tot 4 Euro en wijn ongeveer 4 tot 5 Euro.

De munteenheid van Oman : De Rial Omani

De Rial Omani is de munteenheid van Oman, die op zich is onderverdeeld in 1.000 Baisa’s.

rial-omani

1 Euro zijn ingeveer 1,8 Rial waard, waarbij natuurlijk valt op te merken dat de wisselkoers van dag tot dag kan wisselen. In de meeste restaurants en hotels kan je bovendien met een credit card betalen, waarbij de meeste gebruikelijke credit cards zoals American Express, Mastercard en Visa worden geaccepteerd. Fooien zijn niet verplicht, maar er wordt wel op gerekend.

Buiten de hotels en restaurants kan je beter voor contant geld zorgen. Overigens kan je bij de meeste banken contant geld opnemen met je pinpas. Ook Contante Amerikaanse Dollars kunnen handig zijn om om te wisselen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail