Ligging en Klimaat Oman

Oman ligt ten zuidoosten van de straat van Harmuz, en is het op één na grootste land van Arabië. Het land grenst aan Saoedi Arabië, Jemen en de VAE, en aan de Golf van Oman en de Arabische Zee.

Klimaat en weer van Oman

schildpadOver het algemeen is het weer in Oman droog en warm, maar dit verschilt wel per regio. De kust kent vooral tijdens de zomermaanden een hoge luchtvochtigheidsgraad, terwijl het meer landinwaarts droger is. In de regio Dhofar en in de bergen is het klimaat wat milder.

De temperaturen liggen in de wintermaanden rond de 15 graden (rond de 5 graden in de bergen) en in de zomermaanden kan het oplopen tot meer dan 50 graden in de woestijn, en meer dan 45 graden in bijvoorbeeld Muscat.

Moesson periode in Oman

Oman kent in het zuiden van het land een moessonperiode, die duurt van juni tot september. Onder andere in de regio Dhofar ondergaat het land gedurende de moesson een regelrechte metamorfose. Misschien wel één van de moosite periodes om naar Oman te reizen, en te zien hoe de omgeving verandert een een tropische oase met een wel zeer weelderige natuur.

Nadeel van de moesson zijn natuurlijk wel de regen en de mist, hoewel de temperaturen wel erg aangenaam zijn en vooral niet te warm.

De beste reistijd voor Oman

Wat de beste reistijd voor een vakantie in Oman, is moeilijk te zeggen, en hangt natuurlijk ook af van de persoonlijke voorkeur. Wel valt op te merken,d at het in de zomermaanden wel erg warm kan worden, terwijl de wintermaanden wat milder zijn, en soms zelf vergelijkbaar met Nederland.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail