Nizwa in Oman

Nizwa (70.000 inwoners) is bijzonder, omdat het als een van de weinige grotere Omaanse plaatsen in het binnenland ligt. Het is gelegen op ongeveer 140 kilometer van hoofdstad Muscat en het is het ritje van anderhalf uur meer dan waard.

Bezienswaardigheden Nizwa

fort nizwa

Het Fort van Nizwa is het meest bezochte nationale monument van Oman. Het huidige museum is gehuisvest in de vroegere gevangenissen en voorraadruimten. Als bezoeker krijg je hier een goed beeld van hoe het leven in en rond het fort gedurende eeuwen geweest moet zijn.

Een andere publieksfavoriet is Falaj Daris, het grootste ondergrondse irrigatiekanaal van Oman. Het staat ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en het voorziet de enorme palmplantages, die ook een bezoekje waard zijn, van water. Tot slot is de levendige Soek van Nizwa een absolute aanrader.

Nizwa heeft de reputatie het beste zilverwaar van Oman te hebben en ook de khanjar, kromme dolken, zijn beroemd. Vroege vogels kunnen op donderdag en vrijdag de geitenmarkt van Nizwa bijwonen; een geweldige, authentiek Arabische ervaring.

Geschiedenis van Nizwa

Vanwege haar strategische ligging was Nizwa al vroeg belangrijk en voor enige tijd was het zelfs de hoofdstad van Oman. Aan de voet van het Hajar-gebergte tussen de dadelpalmen was het een knooppunt van handelsroutes. Tot de jaren ’50 was de plaats een belangrijke zetel voor imams en mede daardoor luidt een van de bijnamen ook wel ‘De Parel van de Islam’.

Hoewel de stad na de Omaanse onafhankelijkheid meer werd opengesteld, geldt Nizwa tot de dag van vandaag als relatief conservatief.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail