Outdoor

Als je van een actieve vakantie houdt, met uitdagende outdooractiviteiten, dan is Oman absoluut een bestemming om rekening mee te houden.

Off road rijden in Oman met een 4×4 Terreinwagen

oman-168Off-road rijden krijgt in Oman een geheel nieuwe dimensie. Hier kan je je hart ophalen op de ruwe wegen in het Jebel Shams gebergte, en de verschillende Wadi’s en natuurlijk Wahibi Sands.

Trekking in Oman

Oman is ook bij uitstek geschikt voor trekking, al dan niet onder begeleiding van een lokale gids. Een land dat je haast bij iedere heuvel, berg of bocht in de weg, opnieuw versteld zal doen staan.

Voorbeelden van uitdagende tochten zijn een wandeltocht door het ruwe en ruige Jebel Shams gebergte, met een kloof a la Grand Canyon, maar ook de Wadi Bani Khalid. Dit laatste is wel meer een combinatie van trekking en zwemmen, maar zeer aan te raden.

Canyoning Oman

Vergeet het Canyoning aanbod in de diverse delen van de Alpen. Want in Oman wordt Canyoning pas echt uitdagend, in bijvoorbeeld Snake Cayon (je ziet en hoort vanzelf waarom dit gedeelte van Oman deze naam draagt), en Wadi Shab.

Caving en klimmen in Oman

Ook voor deze beide outdoor-sporten is Oman een walhalla. Uitgebreide mogelijkheden, oman-outdoorheel veel routes, grotten en spelonken. Zo heeft Oman de op één na langste grot ter wereld, de Majlis Al Jinn. Ook de Al Hoti / Falahi grot bij Al Hamra en de Tiq grot in Salalah zullen je versteld doen staan.

Veel routes voor klimmers, zoals bijvoorbeeld de ijzeren weg (Via Feratta) zijn voorzien van allerlei hulpmiddelen om het klimmen en klauteren nog indrukwekkender te maken.

Overigens kent Oman ook goede mogelijkheden voor mountainbikers.

Video mountainbiking in Oman

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail