Steden en Provincies van Oman

Oman heeft een aantal zeer bijzonder steden en provincies, waar je ogen tekort zult komen en je in de lokale cultuur kunt onderduiken.

Muscat : de hoofdstad van Oman

Aan de Golf van Oman ligt de hoofdstad, met de voorsteden Matrah, Seeb met het internationale vliegveld, Ruwi en Qurum. Muscat heeft ongeveer 540.000 inwoners.

De witte stad is ook de zetel van de regering van Oman, en heeft tal van beduidende bezienswaardigheden zoals de beide forten Al Mirani en Al Jalali. Een bezoek aan Muscat is echter niet compleet zonder het bekijken van de grote moskee en de Soek van Mutah, en natuurlijk het paleis van de Sultan. Helaas, maar wel begrijpelijk, kan je het paleis niet van binnen bekijken.

Verder heeft Muscat een aantal belangrijke musea, zoals het nationaal museum, en het Museum of Omani Heritage. Meer informatie over Muscat

Nizwa – een belangrijkste toeristische bestemming

Nizwa is de op één na belangrijkste toeristische bestemming in Oman, en is vooral moskee--nachtbekend als centrum voor traditionele zilversmeedkunst. Nizwa is één van de oudste steden in het land en een centrum voor handel (onder andere dadels), kunst en religie.

Het fort van Nizwa is het oudste fort in Oman, een andere bezienswaardigheden is de dierenmarkt die meestal op vrijdagmorgen wordt gehouden.

Dhofar

Dhofar, met de hoofdstad Salalah, veranderd in het moessonseizoen van een droge regio in een weelderig bloeiend landschap, en is alleen daarom al het bezoeken waard.

De regio, en vooral Salalah, staat ook bekend vanwege de witte stranden.

Bezienswaardig zijn ook zeker de tombe van Job en het jaarlijkse Salalah Tourism Festival, waarmee de komst van de moesson gevierd wordt. Een cultureel festival, waar je goed kennis kunt maken met de inheemse cultuur en de lokale lekkernijen.

Sur – de traditionele Dhow boten

dhowTraditionele Dhow boten kan je bekijken in de kustplaats Sur. De houten boten werden eeuwenlang gebruikt voor de handel, en in Sur kan je bekijken hoe deze traditionele boten worden gebouwd.

Musabdan : Het Noorwegen van Arabië

De bijnaam voor Musandam, vanwege de meer dan 2.000 meter uit de zee oprijzende steile bergen en de fjorden. niet alleen een natuurschouwspel, maar ook een paradijs voor duikers en snorkelaars vanwege het heldere water en de uitbundige flora en fauna onderwater.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail