Visum Oman

Wanneer je een vakantie boekt naar Oman, dan heb je altijd een visum nodig. Je moet bezitten over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Je hoeft een visum echter niet van tevoren aan te vragen bij de ambassade. Dit kun je eenvoudig doen op het vliegveld in Oman.

Een visum naar Oman is verplicht

Voor een verblijf van maximaal 10 dagen betaal je ongeveer € 9,00. Blijf je een maand in Oman, omdat je bijvoorbeeld een grote rondreis gaat maken, dan betaal je ongeveer € 36,00 per persoon. Als je met een cruise aanmeert in Oman, dan is een visum gratis. Je mag dan maximaal 48 uur in Oman verblijven. Een visum om in Oman te verblijven is dus zeker niet prijzig.

Open borders policy in Oman

Sinds enkele jaren is er ook een andere mogelijkheid voor een toeristenvisum. Dit wordt ook wel een “open borders policy” genoemd. Je kunt op het vliegveld dan een toeristenvisum kopen voor € 5,00. Daarmee kun je maximaal 10 dagen in Oman verblijven. Wanneer je een visum voor 1 maand wilt aanschaffen, dan ben je ben € 20,00 kwijt.

Zorg er voor dat je reispapieren in orde zijn wanneer je op vakantie gaat naar Oman. Een ding waar je ook rekening mee moet houden, is dat er geen stempel van Israël in je paspoort mag staan. Anders loop je het risico dat je het land niet binnen komt.

Je kunt ook alvast een visum online aanvragen bij de Royal Oman Police.

visumoman

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail