Watersporten Oman

Eindeloze stranden langs de kustlijn die ruim 3165 kilometer lang is. Droomstranden, die iedere concurrentie met de typische strandbestemmingen absoluut aankunnen. Misschien zelfs wel de onontdekte strandbestemming van de toekomstige jaren.

Bovendien beschikken veel resorts en hotels over hunt eigen privéstranden langs de helderwitte kust.

Een tip is het Al Sawadi beach resort, erg populair bij de lokale bevolking, en slechts een klein uur rijden vanaf Muscat.

Duiken in Oman

duikenOman biedt ook veel mogelijkheden voor duikers en snorkelaars. De koraalriffen zijn uniek, de flora onderwater kent negenoeg geen weerga, en het is dan volledig terrecht dat Oman een sterk opkomende bestemming is voor de duiksport.

Talrijke duikspots zijn te vinden rond Muscat, in het noorden rond Musandam en bij Salalah.

Zeilen en Surfen in Oman

Een zeiltocht langs de nog steeds ongerepte kust van Oman, is een belevenis die je niet snel zult vergeten. Dat hoeft niet persé op een zeilboot, maar kan bijvoorbeeld ook op een Catamaran.

Surfers kunnen goede golven vinden op zo’n 500 kilometer van Muscat, rondom het eiland Masirah.

Diepzeevissen in Oman

Voor vissers en hengelaars is Oman een regelrecht El Dorado. Zeker als je graag midden op zee vist. Het is dan ook niet voor niets een populaire sport in Oman. Zwarte Marlijn, Zwaardvis en Tonijn zijn enkele vissoorten waarop je tijdens een boottocht kunt vissen. Denk er wel aan, om een visvergunning te nemen, die verkrijgbaar is bij het Directorate General of Fischeries.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail