Hoe lang is het vliegen naar Oman?

oman vliegtijd

Oman is een tot op heden nog vrij onontdekte bestemming in het Midden-Oosten. Tijd om daar als fervent reiziger van te profiteren. Je reist er namelijk door een land boordevol tradities, waar toerisme nog nauwelijks kans heeft gekregen zijn stempel te drukken. Een bijkomend voordeel is de vliegtijd naar Oman. Een rechtstreekse vlucht duurt slechts zeven uur. Een peuleschil in vergelijking met de reistijd die voor veel andere verre bestemmingen geldt. Vaak wordt van Nederland naar Oman de vliegtijd wel iets langer door een korte tussenstop.  

Welke factoren zijn van invloed op de vliegtijd naar Oman?

Op de vraag ‘Hoe lang is het vliegen naar Oman?’ kunnen de antwoorden wat verschillen. Verschillende maatschappijen vliegen met uiteenlopende vliegtuigtypen. De snelheid van het specifieke vliegtuigtype is van invloed op de totale reistijd. Een Airbus A380 (zoals gebruikt door Emirates) is bijvoorbeeld sneller dan een Boeing 747 (Oman Air). Ook de specifieke vliegroute en de windrichting en -kracht spelen uiteraard een rol. Al met al is van Nederland naar Oman de vliegtijd doorgaans zeven uur exclusief de tussenstop. 

Hoe lang is het vliegen naar Oman inclusief tussenstop?

Vanuit Nederland naar Oman is de vliegtijd inclusief tussenstop ongeveer 8,5 uur. Diverse maatschappijen zoals KLM vliegen van Amsterdam naar Muscat en maken een tussenlanding in Dammam in Saoedi-Arabië. Ook kun je per vliegtuig naar Dubai afreizen en daarvandaan je reis naar Oman voortzetten. Eenmaal aangekomen in Oman na een vliegtijd van relatief korte duur, reis je verder per auto. Het vliegveld van Muscat ligt op 35 kilometer afstand van de stad.