Rondreis door Oman: de beste reistijd

beste reistijd oman

Het Sultanaat Oman ligt aan de zuidoostkust van het Arabisch Schiereiland en grenst aan de Golf van Oman en de Arabische Zee. Het land heeft prachtige stranden en al even oogverblindende resorts. De geografische ligging van het land zorgt ervoor dat het er altijd warm is. De zon schijnt er altijd. De wintermaanden vormen echter de beste reistijd voor Oman. In de overige maanden is het vaak (te) heet voor de gemiddelde Nederlandse reiziger.

De beste reistijd voor Oman: november tot en met maart

Het land heeft een warm, droog klimaat. De maanden november tot en met maart vormen de beste reistijd voor Oman. De temperaturen liggen dan tussen de 25 en 30 graden Celsius. In deze voor Oman beste reistijd ligt ook de zeewatertemperatuur rond de 25 graden Celsius. Bezoek je het land vooral voor zijn bergen? Dan geldt er een andere voor Oman beste reistijd. Omdat het daar in de wintermaanden behoorlijk fris kan worden -de top van het Hadjargebergte reikt tot 3.000 meter hoogte-, kun je beter in de zomer reizen.

Muscat en Salalah

Oman is maar liefst acht keer groter dan Nederland. De beste reistijd voor Oman geldt echter voor het hele land. Wil je de zuidwestelijk gelegen badplaats Salalah bezoeken, dan kun je dat zelfs tot en met mei doen. Wel kan het zowel hier als rond de hoofdstad Muscat regenen in deze periode. Dit gebeurt niet vaak, maar de regenbuien die vallen, zijn heftig. Soms komt er een tropische storm met sterke wind voor.