In Oman is een cruise een reis door een wonderlijke sprookjeswereld

oman cruise

Oman is een bijzonder Arabisch land met een rijk verleden en een minstens zo verrassende natuur. Ondanks de minimale neerslag is de kust van het land weelderig groen en is het binnenland behalve aan woestijnen ook rijk aan beboste bergen. Wie naar Oman een cruise boekt, staat op het punt om op een ontspannen manier een sprookjesachtige Arabische wereld te ontdekken. In combinatie met cruises worden vaak excursies aangeboden, waarin je meer over de cultuur en flora en fauna leert kennen. Doorgaans gaat een cruise van Dubai naar Oman.

Ontdek het karakter van Oman

Wie besluit in Oman een cruise te maken, staat op het punt een indrukwekkende reis te boeken. Het land grenst aan Jemen, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Behalve Arabische kent het land echter ook veel Portugese invloeden. Maak je in Oman een cruise, dan ontdek je zowel de historische als de moderne kant van het land. Naast Muscat is ook Salalah een belangrijke stad. Langs de kust tel je tal van schilderachtige vissersdorpjes, die een prachtig geheel vormen met de kleuren van de natuur die hen omringt. 

Een cruise van Dubai naar Oman

Duizend-en-een-nacht: ongetwijfeld roept het direct een beeld bij je op. Een beeld van koningen, weelde, kleurrijke markten, moskeeën en woestijnen. Een beeld dat in dit land werkelijkheid wordt. Een cruisevakantie begint doorgaans op het vliegveld in Amsterdam, waarvandaan je in de meeste gevallen naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten vliegt. Door in één cruise Dubai en Oman te verenigen, ontdek je twee van de absolute hoogtepunten van het Arabisch Schiereiland.

Een bezoek aan Abu Dhabi en/of Qatar

Is een cruise van Dubai naar Oman voor jou nog niet genoeg? Je kunt deze twee Arabische parels ook combineren met Abu Dhabi aan de Perzische Golf. In de hypermoderne hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is de Sheikh Zayed Grand Mosque het absolute hoogtepunt. De moskee telt meer dan tachtig marmeren koepels en bezit het grootste tapijt ter wereld. Een plek waar je jezelf even in je arm moet knijpen. Voor de meest reislustige cruiseliefhebbers zijn er ook cruisereizen die tussen Oman en Abu Dhabi Qatar aandoen.