Met welk geld kun je in Oman betalen?

geld oman

De valuta van Oman is de Omaanse rial. Deze is aan de Amerikaanse dollar gekoppeld. Een rial heeft altijd een waarde van 2,60 USD. In hotels en grote winkels kun je je creditcard over het algemeen probleemloos gebruiken. Echter zijn er ook veel plekken waar alleen contant geld wordt geaccepteerd. Het is verstandig om behalve de rial ook altijd wat Amerikaanse dollars op zak te hebben. Deze moeten wel van na 2006 zijn! De prijzen in Oman zijn relatief hoog.

Het opnemen van geld met je bankpas

Ook moet je er rekening mee houden dat je over voldoende kleine coupures beschikt. Soms heeft men namelijk onvoldoende wisselgeld. Het opnemen van geld in Oman kan met een Nederlandse bankpas dagelijks. Er geldt meestal een limiet van 500 euro per opname en ook worden er transactiekosten in rekening gebracht. Om contant geld in Oman te kunnen opnemen, zet je voorafgaand aan je vertrek je bankpas op de wereldstand.

Hoe hoog liggen de prijzen in Oman?

Oman staat bekend als relatief luxe bestemming. De prijzen voor accommodaties en autohuur liggen vrij hoog, maar daartegenover staan de lagere prijzen van het lokale eten en de benzine. Met welke prijzen in Oman je te maken krijgt, hangt ook grotendeels af van wanneer je vertrekt en hoe vroeg van tevoren je boekt. Het geven van fooi wordt in Oman gewaardeerd, maar is niet verplicht. In een enkel restaurant staat de fooi standaard op de bon. Afdingen is in Oman niet heel gebruikelijk.