In de hotels in Oman stap je een luxe sprookjeswereld binnen

hotels oman

Alhoewel het aanbod aan accommodaties steeds diverser wordt, blijven de hotels in Oman door de bank genomen behoorlijk duur. Het Oosterse land van bergen en oasen geldt dan ook als een wat luxere reisbestemming. Voor wie zich graag eens in die ongekende weelderigheid laat onderdompelen, bestaan er meer dan genoeg opties. In sprookjesachtige accommodaties ontdek je wat Oosterse luxe is. Een chic hotel is vooral in Muscat in Oman gauw gevonden. Het unieke Desert Nights Camp combineert op zijn beurt het mondaine genieten met een flinke dosis avontuur.

Een hotel in Muscat in Oman

Lang hoef je naar een hotel in Muscat in Oman niet te zoeken. Het ontbijt is vrijwel altijd bij de prijs inbegrepen. Geliefde accommodaties zijn hotel Al Falaj in Muscat en het binnen Oman bekende Al Bustan Palace van de Ritz-Carlton keten. Ook buiten de hoofdstad hoeft het je aan niets te ontbreken. Hotel Anantara in Oman, in de bergen bij Nizwa, staat bekend om zijn luxe en adembenemende uitzichten. Net als in sommige andere kuststeden kun je in Muscat ook in spa resorts verblijven. Dit zijn de duurste en meest luxueuze accommodaties.

Met een beperkter budget in Oman verblijven

Het aanbod aan hotels in Oman wordt steeds diverser. Voor een budgetaccommodatie betaal je tussen de twintig en vijftig euro per nacht. Het aantal hostels voor backpackers blijft tot op heden nog achter. Deze vind je alleen in de grotere steden. Hostels hebben zowel dorms als privékamers. In plaats van overnachten in hotels in Oman kun je overigens ook gaan kamperen. Er zijn campings en kampeerplekken, maar ook wildkamperen is op veel plekken toegestaan. Je mag dan niet te dicht bij een dorp verblijven.

Desert Nights Camp in Oman

Een wel heel unieke ervaring beleef je in het Desert Nights Camp in Oman. Deze accommodatie ligt op twee uur rijafstand van de hoofdstad Muscat, midden in het goudrode zand van Wahiba Sands. Het afgelegen gebied beslaat elf kilometer. De 39 bedoeïenententen bieden je dezelfde luxe als een hotel in Muscat in Oman. Behalve Desert Nights Camp in Oman is ook 1001 Nights Camp in Oman een bijzondere accommodatie onder de sterrenhemel.