Oman: outdoor bestemming van verrassend kaliber

oman outdoor

Welkom in Oman: het land van oppermachtige bergen, goudkleurige woestijngebieden, een langgerekte kustlijn boordevol wildlife en vruchtbare, groene oasen en bergdalen. Dat Oman betreft outdoor mogelijkheden meer dan genoeg te bieden heeft, mag duidelijk zijn. De ongetemde en uitgestrekte landschappen vormen dé plek voor outdoor activiteiten en avontuurlijke sporten. Alhoewel dit in Oman nog enigszins in de kinderschoenen staat, is er overal wel wat te ondernemen. Van kameelsafari’s tot kajaktours en van bergwandelingen tot zeeschildpadden spotten.

Kilometers aan wandelpaden door het hele land

Het hele jaar door heersen er hoge temperaturen in Oman. Heb je behoefte aan wat verkoeling? Een wadi biedt de uitkomst. Het heldere en verkoelende water spoelt de hitte en het woestijnzand van je af. Ook de Omani zelf komen hier graag om in de schaduw van fruitbomen en dadelpalmen te ontspannen. Bij diverse wadi’s in Oman zijn outdoor activiteiten mogelijk. Er zijn wandelpaden uitgezet en ook kun je deelnemen aan georganiseerde wandelingen. Aan de reis van een echte avonturier mag ook een hike door de bergen of de woestijn niet ontbreken.

Activiteiten op en in het water

Alhoewel Oman als outdoor bestemming op zich nog niet erg bekend is, is het wel een toonaangevende duikbestemming. Een dergelijke ongerepte onderwaterwereld als in Oman vind je op weinig andere plaatsen. Groene schildpadden, walvishaaien en reuzenmanta’s zijn enkele van de fascinerende bewoners van de Golf van Oman en de Arabische Zee. Dicht bij de kustlijn van Muscat zijn enorme koraalriffen gelegen. Windsurfen, kitesurfen, kajakken en andere watersporten behoren in Oman ook tot de mogelijkheden.