De mogelijkheden voor een rondreis door Oman

rondreis oman

Oman is een tot op heden nog verborgen parel in het Midden-Oosten. Wie in Oman een rondreis maakt, stapt dan ook een onontdekte wereld binnen. Een wereld boordevol Arabische mystiek, maar ook gastvrijheid én een vleugje westerse invloed. Met een rondreis door Oman lukt het je het beste om de bijzondere elementen van het land optimaal te bewonderen. Dit kan een individuele rondreis door Oman van 9 dagen of meer zijn, een rondreis met Engelssprekende chauffeur of een groepsreis. Niet zelden combineert met Dubai, Abu Dhabi of beide miljoenensteden met Oman.

Een individuele rondreis per huurauto

Oman is een ontwikkeld en veilig land. Daardoor kun je er prima zelfstandig rondreizen. Des te meer een aanrader omdat het openbaar vervoer beperkt is. Met een auto heb je alle vrijheid om Oman te ontdekken. De wegen zijn van goede kwaliteit, er zijn weinig weggebruikers en de benzine kost er maar een schijntje. Maak je per huurauto een rondreis door Oman van 9 dagen of meer? Dan wordt het wel afgeraden om in je eentje afgelegen plekken te bezoeken. Dit geldt niet alleen voor vrouwelijke, maar ook voor mannelijke bezoekers van het land.

Een rondreis Oman van 9 dagen: voldoende voor de belangrijkste hoogtepunten

Oman is wel acht keer zo groot als Nederland. Toch heb je niet veel tijd nodig om de belangrijkste hoogtepunten te kunnen zien. Het gros van de bezienswaardigheden ligt in het noorden en de ontwikkelde infrastructuur maakt dat je snel van A naar B reist. Voor een rondreis door Oman trekken de meeste toeristen een dag of negen uit. Je reis start in de hoofdstad Muscat, die ook wel ‘Witte Stad’ wordt genoemd. Behalve de Sultan Qaboes Grand Mosque bezoek je natuurlijk ook de soek.

Daarna vervolgen de meeste bezoekers van Oman hun rondreis in Jebel Shams, de hoogste berg van het Hadjargebergte. Deze bestemming wordt dan gevolgd door Nizwa, een stad die vooral bekendstaat om zijn wekelijkse geitenmarkt. Wil je deze met eigen ogen kunnen zien, zorg er dan voor dat je op vrijdagochtend in Nizwa bent. Vanuit Nizwa rijdt men meestal door naar Wahiba Sands, hét woestijngebied van Oman. Ook Wadi Shab mag niet aan je reisprogramma ontbreken. Daarna reis je terug naar Muscat. Maak van je rondreis door Oman van 9 dagen met een extra stranddagje eventueel een reis van 10 dagen. 

Een rondreis met privéchauffeur of in een groep

Maak je liever geen individuele rondreis door Oman? Dan is een individuele reis met een privéchauffeur misschien wel iets voor jou. Een Engelssprekende chauffeur leidt je langs alle hoogtepunten én de minder bekende plekken en weet je daar van alles over te vertellen. Ook kun je in Oman een rondreis per groep maken. Een groepsreis boek je bijvoorbeeld bij Djoser of Sawadee. Met een dergelijke vakantie profiteer je van het comfort van reizen in gezelschap én heb je voldoende ruimte voor individuele invulling. Een fijne combinatie met een portie extra gezelligheid.