Wat heeft festivalstad Salalah te bieden?

salalah oman

Salalah in Oman is een kuststad in het uiterste zuiden van het land. Het heeft de grootste zeehaven van heel het Arabisch Schiereiland. De stad staat vooral bekend om zijn Salalah Festival, dat elk jaar van juni tot september plaatsvindt. Terwijl het in de rest van het land dan nog zinderend heet is, doet hier het Khareef seizoen zijn intrede. Regelmatige mist en flinke regenbuien veranderen het landschap in een groene oase. De moesson wordt samen met toeristen gevierd. Maar Salalah heeft het hele jaar door nog veel meer te bieden.

Stad grenzend aan bergen en langgerekte stranden

Salalah in Oman is mede uniek vanwege de prachtige natuur die de stad omringt. Aan de noordzijde wordt hij door een berggebied omringd en ten zuiden van Salalah ligt een lange kustlijn met witte zandstranden. Het Mugshail strand is het bekendst van allemaal. Vlak bij dit strand is ook de Grot van Marneef gelegen. Het zeewater wordt door de spuitgaten in het gesteente als een fontein naar boven geduwd. Een bijzonder plekje voor natuurliefhebbers.

De geschiedenis van Salalah in Oman

Salalah was al vroeger de hoofdstad van de regio Dhofar en bereikte zijn piek in welvaart in de dertiende eeuw. Dit had de stad vooral te danken aan de wierookhandel. Salalah dreef handel met het Verre Oosten, Azië en het Westen. Door invasies van onder andere de Portugezen raakte de stad in verval. In de negentiende eeuw werd hij bij het Sultanaat van Muscat gevoegd. Vanaf 1932 gold Salalah als hoofdstad van Oman, totdat deze titel in 1970 overging naar Muscat.

Bezienswaardigheden

Salalah staat in Oman bekend om zijn bekende Sultan Qaboes moskee. Deze moskee bevindt zich in het centrum van de stad en is een architectonisch hoogstandje. De witte koepels en minaretten zijn met gouden ornamenten versierd. De vloer van de moskee is bedekt met groene tapijten. Zonder twijfel is dit bouwwerk de belangrijkste van alle bezienswaardigheden in de stad. Heb je genoeg tijd? Bezoek dan ook het Tagah Kasteel en de Al Husn soek. Behalve wierook worden er ook veel versproducten en handgemaakte voorwerpen verkocht.