Welke stad in Oman moet je tijdens je rondreis zien?

stad in oman

Toen Qaboes bin Said al Said in 1970 zijn vader van de troon stootte, brak er een nieuwe periode aan. De slavernij werd afgeschaft en de inkomsten uit de olieproductie werden gebruikt ter verbetering van de economische situatie van Oman. Onder andere scholen, ziekenhuizen en infrastructuur werden in hoog tempo verbeterd. Ook wist de nieuwe sultan alle volken met elkaar te verenigen. Vandaag de dag telt het land bijna vijf miljoen inwoners. Het overgrote deel van hen woont in een stad in Oman.

Hoofdstad Muscat

Hoofdstad Muscat ligt in Muscat, een van de vier gouvernementen waar in totaal de helft van het totaal aantal inwoners leeft. Deze stad in Oman is de belangrijkste haven en handelsstad van het land. Behalve het prachtige paleis van de sultan, de typische Arabische soek en oude architectuur die door de stad is verspreid, vind je er ook moderne nieuwbouw en trendy winkelcentra. Aangezien Muscat aan de kust ligt, kun je een bezoek aan deze stad in Oman combineren met het strand.

Overige steden

Doorgaans blijft het tijdens een rondreis door het land niet bij slechts één stad in Oman. Zo is Salalah in de provincie Dhofar, in het zuiden van het land, ook ongekend populair. Ondanks zijn culturele bezienswaardigheden heeft deze stad in Oman dat vooral aan zijn hagelwitte zandstranden te danken. Sur is de regiohoofdstad van Ash Sharigiyah en een levendige handelsstad. De internationaal bekende geitenhandel maak je echter in Nizwa mee, dat ook bekendstaat om zijn fort. Tot slot is ook schildpaddenhotspot Ras al Jinz een must.