Een visum voor Oman aanvragen: hoe gaat dat in zijn werk?

visum oman

Wil je naar Oman reizen, dan heb je behalve een paspoort dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is, ook een visum nodig. Een visum voor Oman wordt sinds 2018 enkel nog elektronisch uitgegeven. Een visum naar Oman aanvragen doe je dan ook online via www.evisa.rop.gov.om en moet voor vertrek. Het is niet mogelijk om bij aankomst in het land een ‘Visum on Arrival’ aan te vragen. Net als volwassenen dienen ook kinderen over een eigen reisdocument en een e-visum te beschikken.

Het toeristenvisum: de varianten

Dankzij het e-visum hoef je voor vertrek naar je bestemming niet meer bij de ambassade van Oman langs. Het elektronische visum voor Oman betreft een digitaal PDF-document dat je, wanneer het is toegekend, per e-mail wordt toegestuurd. Je dient dit uit te printen om het samen met je paspoort bij aankomst te overleggen. Er bestaan drie varianten van het toeristenvisum: een single-entry met een verblijf van maximaal 10 dagen, een single-entry met een verblijf van maximaal 30 dagen en een multiple-entry voor meerdere verblijven binnen één jaar, steeds met een maximale duur van 30 dagen.

Een visum in Oman aanvragen: welke voorwaarden zijn daaraan verbonden?

Wil je een visum voor Oman aanvragen, dan heeft dat een gemiddelde levertijd van een week. Het kan alleen voor toeristische doeleinden worden gebruikt. Bij aankomst moet je op verzoek een uitreisticket en een hotelboeking laten zien. Je aankomstdatum in Oman mag niet verder weg liggen dan een maand van de uitgiftedatum van je e-visum. Je moet een visum voor Oman dus niet te vroeg aanvragen. Het wordt afgeraden om met een paspoort met Israëlische stempels naar het land te reizen.

Dubai Oman Common Visa

Veel reizigers combineren Oman met Dubai. Bezoek je eerst de miljoenenstad, dan vraag je bij de immigratiedienst van Dubai een combinatievisum (Dubai Oman Common Visa) aan. Dit geldt alleen wanneer je vervolgens over land bij Hatta of Wajajah Oman binnenkomt of rechtstreeks naar Muscat of Salalah vliegt. Dat je op deze manier een visum naar Oman kunt aanvragen, werd vrij recent door de overheid van het land besloten om zo het toerisme een duwtje in de rug te geven.