Vliegtickets naar Oman

vliegtickets oman

Maak je een reis naar Oman, dan is dit vrijwel altijd een vliegreis. Wil je gaan vliegen naar Oman, dan heb je de keuze uit twee belangrijke internationale luchthavens. Dit zijn Muscat International Airport in het noordoosten van het land en Salalah Airport in het zuidwesten. In de meeste gevallen boeken reizigers hun ticket naar de hoofdstad Muscat. Het nieuwe en ultramoderne vliegveld ligt op dertig kilometer van de stad. Houd er met het boeken van vluchten naar Oman rekening mee, dat er in de zomer twee uur tijdsverschil bestaat en in de winter zelfs drie.

Vliegen met Oman met KLM

Voor Nederlandse reizigers naar Oman is een vlucht vanaf Schiphol de meest voor de hand liggende reisroute. Dit is geen rechtstreekse vlucht, er wordt namelijk een tussenstop in Dammam (Saoedi-Arabië) gemaakt. Je hoeft het vliegtuig niet uit en vliegt na een korte stop weer verder. De totale reistijd wordt dan zo’n 8,5 uur (een directe vlucht zou 7 uur duren). Boek je bij KLM je vliegtickets naar Oman, dan is het ook mogelijk een route met een tussenstop in Dubai of Abu Dhabi te kiezen.

Alternatieve reisroutes

Ben je op zoek naar de meest goedkope manier om te kunnen vliegen naar Oman? Behalve KLM zijn er ook andere vliegmaatschappijen die vanaf Amsterdam naar Muscat vliegen. Zo kun je met Turkish Airlines via Istanbul vliegen, met Emirates via Dubai en met Etihad via Abu Dhabi. Vluchten naar Oman met een langere tussenstop zijn over het algemeen goedkoper. Niet zelden boeken reizigers een overnachting in Dubai om ook wat van de pracht van die miljoenenstad te kunnen zien.

Vluchten naar Oman met een tussenstop in Dubai

Als je vliegtickets naar Oman boekt en de reis een tussenstop in Dubai heeft, wil je deze stad misschien als bijzondere toevoeging in je reisprogramma opnemen. Dit levert je ook nog eens een extra voordeel op. Je kunt dan gebruik maken van de Dubai Oman Common Visa. Wanneer je via Dubai verder vliegt naar Muscat International Airport, dan kun je met het visum dat je bij aankomst in Dubai hebt geregeld 21 dagen in Oman verblijven. Deze regeling is op initiatief van de Omaanse overheid ontwikkeld om het toerisme te bevorderen.

Overige vliegvelden in Oman

De meeste reizigers maken een rondreis door het noorden en noordoosten van het land, waar zich de meeste hoogtepunten bevinden. Wil je dit deel van het land met het zuiden combineren, bijvoorbeeld om te ontspannen aan de prachtige stranden van Salalah? Oman Airlines vliegt dagelijks diverse keren heen en weer tussen de twee vliegvelden. Ook kan er internationaal gevlogen worden op Salalah Airport. Het vliegveld ligt op nog geen tien minuten rijafstand van de stad.

Het boeken van je vliegtickets naar Oman

Ben je voornemens een rondreis door Oman te maken? Check dan altijd meerdere vliegticketwebsites om verschillende vluchten naar Oman met elkaar te kunnen vergelijken. Staar je niet blind op Amsterdam, soms is het een stuk voordeliger om vanaf bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf te vliegen. Door al je mogelijkheden te bekijken, kun je soms van verrassende voordelen profiteren. Des te meer geld houd je over om op bestemming leuke dingen van te doen!