Watersport in Oman

watersport oman

Alhoewel de pracht op het land je al haast doet vermoeden dat de wonderlamp van Aladdin je naar een andere wereld heeft gebracht, is de onderwaterwereld van Oman minstens zo magisch. Alleen al tussen hoofdstad Muscat en het zuidelijk gelegen Salalah telt de kust 3.000 kilometer. En voor elke kilometer wordt goed gezorgd. Want in tegenstelling tot veel andere Arabische landen steekt Oman de winst die voortkomt uit zijn oliebronnen in de modernisering van de steden én de bescherming van het (kust)landschap. Dat maakt de watersport in Oman nóg indrukwekkender.

Duikbestemming bij uitstek

Wat outdoor mogelijkheden betreft staat Oman nog wat in de kinderschoenen. De laatste jaren wordt er hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling daarvan. Maar wat betreft watersport is Oman toonaangevend in de regio. Vooral het duiken is ongekend populair. Er leven talrijke exotische vissen in de Omaanse wateren. Ook diverse schildpadsoorten, reuzenmanta’s en walvishaaien zijn vaste bewoners. Genoeg te zien dus! Hoofdstad Muscat is een prima plek om de meest geliefde watersport van Oman te beoefenen. Er worden daarvandaan ook veel trips naar de Daminiyat eilanden georganiseerd. Echter zijn duikcentra langs de gehele kustlijn te vinden.

Andere watersporten

Heeft duiken niet jouw voorkeur? Geen probleem! Al snorkelend ontvouwt zich ook een wonderbaarlijke en kleurrijke wereld voor je ogen. En heb je behoefte aan wat extra activiteit? Inmiddels is bijna elke denkbare watersport in Oman te beoefenen: zeilen, wakeboarding, kajakken, kitesurfen, stand up paddling en waterskiën. Je kunt wel zeggen dat er voor iedereen een geschikte wateractiviteit bestaat. Lessen worden aangeboden aan volwassenen en kinderen vanaf acht jaar.